Доларът е при ключови нива спрямо основните валути и по-конкретно спрямо еврото, швейцарския франк и йената.

Много е възможно днес, след решението на Фед относно лихвите и политиката на стимули, да станем свидетели на силно движение на щатската валута в една от двете посоки.

Запазване на стимулите без промяна може да инициира по-нататъшно поевтиняване на зелените пари.

При такъв сценарий е много вероятно еврото да преодолее съпротивата при 1.3800 и да видим по-нататъшно поскъпване в посока към 1.4000 до края на седмицата.

Вижте още: Какво очакват специалистите за най-търгуваните валути през следващата година?

Подобно решение може да оттласне надолу и доларът спрямо франка и да станем свидетели на насочване към ключовото 0.8550 в среднорочен план.

Запазване на стимулите е възможно да доведе до слабост на долара дори и срещу японската йена. В момента щатската валута е близо до ключовото ниво на съпротива от 103.75, което е петгодишен връх и задържа на този етап по-нататъшния ръст.

И обратното - ограничаване на стимулите от страна на Фед само по себе си може да е импулсът, който да върне вярата в щатската валута и да доведе до началото на силен възходящ тренд и то в средносрочен план.

Това означава поевтиняване на долара спрямо еврото с цел първоначално 1.3520, а впоследствие и 1.3300.

Може би най-сериозен ръст обаче можем да видим при подобен сценарий при швейцарския франк. Тук първоначалната цел на щатската валута ще е 0.9200.

Доларът е много вероятно да преодолее ключовата съпротива при 103.75 йени, ако видим ограничаване на стимулите и да продължи нагоре към 105 йени.