Доларът падна до седемседмично дъно спрямо еврото преди публикуването на данните от последната среща на Федералния резерв през януари, в които инвеститорите ще търсят индикации за това какво мислят в централната банка за излизащите напоследък икономическите данни.

Доларовият индекс на Bloomberg е на път да запише най-ниското си ниво на затваряне от декември насам преди очакваните днес данни, които според прогнозите ще покажат, че началното строителство и разрешителните за строеж бележат спад през януари. Британският паунд се търгуваше близо до най-високото си ниво от повече от четири години преди очакваните данни, които според анализатори ще покажат, че безработица във Великобритания се задържа на най-ниското ниво от март 2009 г. насам. Австралийският долар отстъпи от най-високото си ниво за месеца, след като цените на акциите в Азия паднаха и преди очакваните утре данни, които според прогнозите ще покажат, че производството на Китай продължава да се свива.

Доларът остана почти без промяна спрямо еврото на ниво от 1.3766, след като преди това докосн 1.3773, което бе най-слабото от 2 януари насам. Британският паунд се търгуваше на ниво от 1.6692 спрямо долара, след като на 17 февруари достигна най-високото си ниво от ноември 2009 г. при 1.6823 долара за паунд.

Доларовият индекс на Bloomberg, който следи представянето на долара спрямо 10 основни валути, бе на ниво от 1 016.71 в сравнение с 1 017.34 вчера и е на път да зпаише най-ниското си ниво на затваряне от 17 декември насам.

Йената поскъпна с 0.2% до 102.18 йени за долар и с 0.1% до 140.65 йени за евро.

Началното строителство в САЩ вероятно бележи понижение от 4.9% на годишна основа през януари след 9.8-процентния спад през декември, според предварителните прогнози на икономистите, участвали в проучване на Bloomberg. Официалните данни се очакват днес. В отделно проучване икономисти очакват, че броят на новите разрешителни за строеж е намалял с 1.6% на годишна основа през миналия месец.

Индексът на производството на Фед за щата Ню Йорк бележи спад до 4.48 през февруари в сравнение с 12.51 в предходния месец.

Безработицата във Великобритания се е задържала на 7.1% през декември, изравнявайки най-ниското си ниво от март 2009 г. насам, според осреднената прогноза на икономисти, участвали в проучване на Bloomberg. Данните се очакват днес.

Централната банка на Великобритания ще публикува днес протокола от последната си среща, проведена на 5-6 февруари.

Австралийският долар падна с 0.1% до 90.18 щатски цента в сравнение с вчера, когато достигна нивото от 90.81, което бе най-високото от 13 януари насам. Новозеландският долар се разменяше срещу 83.12 щатски цента в сравнение с 83.05 вчера, когато падна с 0.7%.

Азиатско тихоокеанският индекс MSCI Asia Pacific днес се понижи с 0.1%.

Индексът на HSBC и Markit Economics, следящ икономическата активност на Китай, остава без промяна на ниво от 49.5, според проучване на Bloomberg сред икономисти. Стойност под 50 е индикатор за свиване. Китай е най-големият търговски партньор на Австралия и Нова Зеландия.