По-рано тази седмица във Великобритания започна Фестивалът в Челтнъм, който е известен като „световното първенство при конните състезания“, като наградните фондове през тази година са на обща стойност 3.825 млн. паунда (6.4 млн. долара).

Освен всичко друго, фестивалът е голям бизнес и за букмейкърските къщи, като близо 250 000 залагащи се очаква да посетят състезанията през тази година.

Събитието струва около 350 млн. долара на индустрията на конните състезания и на хазартната индустрия, а по стойност на залозите над него стои само Grand National, което се провежда веднъж годишно в Ливърпул, според ирландската букмейкърска компания Paddy Power.

"Желаещите да си пробват късмета правят по 5 000 залога в минута на нашия уебсайт по време на фестивала," е заявил говоеител на Paddy Power.

Състезанието за Златната купа, което ще се проведе утре, е кулминацията на Фестивала в Челтнъм и най-престижното състезание по конни надбягвания с прескок в британския календар.

Според Paddy Power букмейкърите или правят страхотни печалби, или понасят сериозни загуби от него, като основното надбягване има 550 000 награден фонд. Букмейкърите определиха миналогодишното състезание за Златната купа като "Черния петък" заради сериозни суми, които им се наложило да изплатят на залагащите.