Семейство Клинтън са били напълно разорени и с куп сметки за юридически услуги, когато са напуснали Белия дом, каза Хилъри Клинтън в интервю за ABC News..

“Напуснахме Белия дом не само разорени, но и пълни с дългове,“ каза тя. „Когато отидохме там имахме пари. Беше ни трудно с ипотека, с образованието на Челси. Не ни беше лесно,“ оплака се г-жа Клинтън.

Виж още: Хилъри Клинтън чака да се почувства готова за кандидат-президент

След напускането на Белия дом бившият президент Бил Клинтън натрупа доста сериозни суми от изнасяне на речи, а Хилъри Клинтън стана сенатор.

През 2000 година Клинтън е декларирала активи за между 781 000 и 1.8 млн. долара (сенаторите не декларират точна сума). В същото време обаче тя дължи между 2.3 и 10.6 млн. долара на четири адвокатски фирми.

До 2004 година семейството е изплатило тези задължения.

През 2009 година Хилърли Клинтън вече става Държавен секретар. По това време състоянието на семейството е между 10 и 50 млн. долара.

Републиканците веднага нападнаха Клинтън като я обвиниха, че не живее в реалния свят, щом това да имаш имения и да получаваш огромни хонорари за речи е нейната представа за разорен. Business Insider нарече изказванто на Клинтън "гаф".