Стартирането на бизнес от вкъщи никога не е лесно. От рекламирането до зонирането, все ще се намери нещо, което да изисква вниманието ви. Представяме ви 10 съвета, които ще ви поддържат фокусирани в пътешествието, наречено бизнес от вкъщи.

1. Направете график и го спазвайте. Работата от вкъщи е съзблазителна, но тя също така е изложена на риска от желанието ни да посветим повече време на семейството или пък да се поизлежаваме още малко по средата на деня. Направата и придържането към графика за деня са от критично значение.

2. Организирайте си офис място. Не можете да управлявате бизнеса си от кухненската маса. Един успешен бизнес изисква цялостно оборудван домашен офис. Ако разполагате с допълнителна спалня, помислете да я преустроите в офис пространство. В случай, че не разполагате с излишна стая в дома си, опитайте се да организирате офис ъгъл или нещо от този род.

3. Бъдете професионалисти. Една от екстрите на бизнеса от вкъщи е, че можете да работите облечени в пижама. Въпреки това, опитайте се да си изградите нормално работно време и професионален маниер, когато отговаряте на телефона или разговаряте с клиенти.

Вижте още: Идеи за работното място у дома

4. Рекламирайте. Само защото сте създали нещо, това не означава, че клиентите ще заприиждат на тълпи. За да успеете, трябва да рекламирате новия си бизнес. Рекламата и маркетингът не е необходимо да бъдат скъпи, но трябва да са налице.

5. Запознайте се с данъчните закони. На прага сте да влезе в един напълно нов свят – този на данъците. Отидете при специалист – счетоводителя си или друг компетентен по тези въпроси човек, който ще ви посъветва как да организирате документите си.

6. Проверете дали няма законови пречки, които да възпрепятстват извършването на работата ви от вкъщи.

7. Формулирайте бизнес план. Къде искате да бъде вашият бизнес след 6 месеца? А как си го представяте след 5 години? Много бизнесмени, управляващи дребен бизнес, грешат, когато мислят, че бизнес планът е задължителен само, ако ще има инвеститори. Независимо колко е голям бизнесът, използването на план е като пътна карта за шофьора. Наличието му е гаранция за успех.

8. Влезте в Мрежата. Интернет е най-добрият начин за базиран у дома бизнес да достигне до възможно най-много потенциални клиенти. Няма значение, че бизнесът ви не е насочен към онлайн услуги. Вие се нуждаете от сайт, който да представя изчерпателно компанията ви.

9. Направете проучване. Може да си мислите, че бизнес идеята ви е уникална, а след малко проучване на пазара да разберете, че пазарът вече е наситен. Проучването на пазара ще ви помогне да погледнете на бизнес идеята си от друг ъгъл.

10. Не се обезкуражавайте! Много бизнеси се провалят, защото собствениците им се обезкуражават след период на разочарования. Ще трябва да покажете характер и постоянство, за да направите бизнеса си успешен. Упорствайте и правете всичко, което можете, за да превърнете бизнеса си в толкова успешен, колкото си го представяте.