Ел Ел Куул Джей има 13 албума зад гърба си, както и доста роли в киното и е популярен още от 80-те години на миналия век.

В момента рапърът се изявява повече като актьор. Той участва в телевизионнния сериал „Военни престъпления: Лос Анджелис”, който е в петия си сезон.

В момента той получава по 125 000 долара на епизод за участието си в сериала.

Вижте как отговаря Ел Ел Куул Джей на въпроса на Business Insider „Какво би направил с 1 млн. долара”:

Един милион долара са много пари, казва той. Ако получа парите сега, не бих отишъл да си купя 7 коли Ferrari, или нещо подобно. Това не е начинът, по който живея. Когато бях на 16-17 г. имах 10 коли, споделя рапърът. След време обаче разбираш, че в живота има по-важни неща.

Парите могат да бъдат оползотворени по няколко начина, според него. Част от парите може да инвестираш консервативно, друга част агресивно, а с останалата част да се забавляваш.

Като начало ще трябва да се примириш, че част от парите ще отидат за данъци, казва той. След това Ел Ел Куул Джей би дарил 10% от оставащото на църквата.

Вижте още: Колко печелят рапърите за 1 концерт?

След това би трябвало човек да си направи застраховка живот, както и някакъв вид попечителски фонд, чрез които да защити семейството си и да гарантира образованието на децата си.

Може да звучи като клише, казва Ел Ел Куул Джей, но част от парите могат да бъдат инвестирани в акции на компании от така наречените сини чипове на борсата, както и в определени видове облигации и държавни ценни книжа.

Аз вярвам в това, че човек трябва да харчи по-малко, отколкото изкарва, споделя рапърът. Не смятам, че човек трябва да си купува 1 000 коли, които много бързо губят голяма част от стойността си.

Моята къща не струва 20 или 30 млн. долара. Бих могъл да си позволя такава къща, ако поискам, но къщата ми не е такава. Имам хубава къща, която струва няколко милиона долара, но не и 20 или 30 млн. долара, добавя рапърът.

За мен не е важно да сключваш големи сделки и да парадираш с тях пред хората. За мен е важно да използваш богатството и различните придобивки, които трупаш през живота си, независимо колко големи или малки са те, за да направиш правилните неща с тях и да окажеш положителен ефект върху обществото.