В интернет изтекоха спецификациите на най-новия модел на бързоразвиващия се китайски производители Xiaomi - Mi 5. Моделът се очаква доста да наподобява този на Samsung - Galaxy Edge, който ще бъде оповестен по време на изложението в Барселона от началото на март.

Подобно на предходните модели от серията Mi, очакваните спецификации на смартфона са конкурентни и дори по-добри от тези на смартфони от много по-високи ценови класове.

Смартфонът най-вероятно ще разполага с 5.5-инчов дисплей с резолюция 2 560 х 1 440 пиксела. Дисплеят се очаква да е заоблен от двете страни, подобно на очаквания модел на Samsung – Edge.

Виж още: Xiaomi е продал 61.1 милиона смартфона през 2014-та година

По отношение на дизайна не се очакват съществени промени спрямо предходния модел, с изключение на това, че камерата ще бъде изнесена към центъра на устройството. Съществено понижение ще има по отношение на дебелината на смартфона, която ще бъде едва 5.1 мм.

Чипът на Mi 5 ще е Snapdragon 810, а оперативната му памет - 3GB. Според други спекулации е възможно чипът на модела да е от следващо поколение - Qualcomm Snapdragon 820, чиито спецификации дори не са изнесени още официално.

Моделът се очаква да се предлага в три разновидности – с 16, 32 и 64 GB вътрешна памет. Задната му камера най-вероятно ще е 16 мегапикселова, а предната – 8. Батерията се очаква да е от 3 600 mAh.

Според изданието International Business Times, името на модела може дори да не е Mi 5, а Mi 4S.