Азиатските индекси и доларът се понижиха днес, като инвеститорите станаха по-внимателни
предвид на предстоящата среща на Фед и данните за безработицата и заетостта.

Междувременно индийската централна банка изненада инвеститорите с второ понижение на лихвите от началото на тази година.

Индексът MSCI падна с 0.2%, докато японският Nikkei загуби 0.8% от стойността си до едноседмичен минимум, отстъпвайки от 15-годишния си връх.

Леко на отрицателна територия се търгуват и фючърсите на широкия индекс S&P 500, след като той не намери пътя към нови исторически върхове вчера.

„Дали лекото понижение при щатските индекси след постигнатите върхове ще бъде резултат от прибиране на печалби или начало на по-сериозна корекция, ще зависи от това как инвеститорите приемат данните за заетостта в САЩ“, според Исао Кубо, пазарен стратег в Nissay Asset Management in Tokyo, цитиран от CNBC.

“Ако данните за заетостта са по-добри от очакванията, това може да повиши прогнозите за по-скорошно повишение на лихвите и да станем свидетели на по-нататъшни разпродажби при индексите“, допълва още Кубо.

Средните очаквания на анализаторите са за ръст на новите работни места с 240 000 през февруари, което би било понижение спрямо ръста им от 257 000 месец по-рано.

Преди данните за заетостта в петък вниманието на инвеститорите ще е насочено към активността в сектора на услугите, като данните ще бъдат оповестени днес.

Китайските индекси се повишиха минимално днес, след три поредни дни на загуби, като основният шанхайски индекс добави 0.3% към стойността си.

Петролът добави 0.2% към стойността си следствие на продължаващите сражения в Либия. Фючърсите на брента с доставка през април се търгуват при нива от 60.70 долара за барел. Златото с незабавна доставка се търгува при нива от 1 208 долара за унция