Повечето азиатски пазари се понижиха днес, след като австралийската централна банка свали нивото на лихвите за втори път през последните четири месеца - вследствие на слабия ръст в региона.

Индексът, следящ представянето в региона - MSCI Asia-Pacific, загуби 0.5% от стойността си в условията на слаба ликвидност. Пазарите в Япония, Южна Корея и Тайланд бяха затворени за честване на национални празници.

Австралийските акции първоначално загубиха половин процент след решението на централната банка, но впоследствие възстановиха голяма част от понижението.

Данни за Тайван и Япония посочиха понижаване на активността в производствения сектор до под 50 пункта, което сочи свиване в активността.

Слабите данни за водещите азиатски икономики предполагат нови стимули от централните банки в региона.

Щатските индекси приключиха вчерашния ден с минимални повишения, като индексът на сините чипове Dow се повиши с 0.26%, докато широкият S&P 500 нарасна с 0.29%. Технологичният Nasdaq добави 0.23% към стойността си.

Лихвите по 10-годишните немски облигации се повишиха до 0.46% - нива, за последен път виждани преди началото на програмата за обратно изкупуване на облигации от страна на ЕЦБ.

Брентът с доставка през юни се търгува без съществена промяна при нива от 66.30 долара за барел, след като моментно достигна най-високи нива от 67.10 долара за барел.

Златото се разменя при нива от 1 187 долара за унция с незабавна доставка, а среброто – при нива от 16.40 долара за унция.