Азиатските индекси се понижиха до нов двугодишен минимум, след като китайските продължиха спада си. Шанхайският основен индекс загуби 3.9% днес - ден след като се понижи с над 6%. Спадът дойде в противовес с надеждите за възстановяване на индекса след изключително голямата му обезценка.

Японският Nikkei загуби 0.5%, докато южнокорейският Kospi понижи стойността си с 1.3%.

Широкият азиатски индекс MSCI Asia-Pacific се понижи до нов двегодишен минимум, след като загуби 0.1%. Индексът се е понижил вече с над 20% от пика си през април и официално е в мечи пазар.

Австралийският основен индекс се разграничи от негативния тренд и добави 1.2%.

На отрицателна територия вчера приключиха и щатските индекси, като широкият S&P 500 намали стойността си с 0.3%, докато технологичният Nasdaq поевтиня с 0.6%.

Данни за повишението на началното жилищно строителство в САЩ до нов осемгодишен максимум доведоха до ръст в очакванията за септемврийско повишение на лихвите от страна на Фед.

„Инвеститорите се интересуват от две неща – китайската икономика и кога ще бъдат повишени лихвите в САЩ. Тези два проблема доминират в тяхното съзнание“, според Масару Хамасаки, главен стратег в Amundi Japan.

Опасенията за забавянето на китайската икономика продължават да оказват низходящ натиск върху цените на суровините. Медта се понижи до нов шестгодишен минимум от 4 983 долара за тон, падайки под психологическата граница от 5000 долара.

Петролът възстанови понижението си след краткото стабилизиране в последните два дни. Брентът с доставка през октомври загуби 0.5% от стойността си, до ниво от 48.55 долара за барел на стоковите пазари. Суровината е изключително близо до шест и половина годишния си минимум.