Най-големият японски производител на потребителска електроника представи обновена версия на популярната си фитнес гривна SmartBand.

Новото преносимо устройство дава възможност за мониторинг на сърдечната дейност, следене на извършената физическа дейност, както и известяване за повиквания и визуализиране на съобщения.

Гривната е подходяща за следене на фитнес тренировки, като се предлага в широк набор от цветове.

Устройството може да се ползва спокойно и под душа, като има сертификат IP68 за водоустойчивост. То може да издържи до тридесет минути на дълбочина от 3 метра.

Гривната също така засича кога заспивате, като записва данните за вашия сън и може да ви събуди в най-удобния момент, за да се събудите отпочинали.

Преносимото устройство идва с възможност за различно светлинно известяване, в зависимост от това дали ви се обаждат, получавате съобщение, електронно писмо или туит.

SmartBand 2 работи във връзка с устройствата Sony Xperia, като то ще ви известява всеки път, когато смартфонът ви е на по-голямо разстояние от 10 метра от вас. То може да работи с устройства с операционна система 4.4 KitKat или по-висока, както и iOS 8.2 (или по-висока).

Гривната ще бъде представена в 60 страни по света през септември, като цената й ще е 132 долара (237 лева).