Да спестяваш пари е хубаво нещо. Но има неща, от които не бива да спестяваме.

Вижте 10 неща, за които не бива да се пазарим или да пренебрегваме, защото в крайна сметка ще ни излязат по-скъпи, или ще има сериозни последствия за нас:

За бебето

Когато говорим за бебешко легло, седалка за кола или каквато и да е друга стока за бебето, не бива да купуваме най-евтиното.

Ако купувате втора употреба няма как да знаете дали продуктът е изправен. Не може да оставите бебето да спи в нещо, което може да бъде опасно за него.

Обувки

Евтините обувки често носят не само пришки и рано, но и могат да ви нанесат сериозна контузия. Освен това те се разпадат много, много бързо.

Ако си купите скъпи обувки ще дадете повече пари, но и те ще ви служат няколко сезона.

Здравни застраховки

Ако пестите от здравна осигуровка и ви се наложи да посетите болница за операция, ще платите много повече, отколкото това, което сте спестили като вноски.

Нямате завещание

Ако притежавате имоти или други ценни активи – добре е да оставите завещание, за да не стават скандали и дела сред наследниците и претенденти за наследници.

Виж още: Милионерка завеща 38 млн. долара на медицинска сестра

Делата ще струват пари, а в крайна сметка може да се окаже, че имотът ви няма да е разпределен така, както бихте искали и ще има ощетени сред любимите ви хора.


Доставка и инсталиране на уреди

Защо да плащате за доставка след като може да извикате Пешо и двамата заедно да пренесете пералнята, да я качите на 8-ия етаж и да я свържете с крана за вода.

Когато плащате за доставка компанията е отговорна за уреда и за неговата изправност до момента на инсталирането му.

Ако вие изпуснете уреда или го повредите, инсталирайки го неправилно, това ще ви коства повече пари и нерви, отколкото, ако просто бяхте платили за доставката.

Да не говорим, че ще загубите цял ден, а след това цяла седмица може да ви боли гърба.

Купувате всичко, което е на промоция

Виждате блендер, който е намалей от 120 на 60 лева. Това е спестяване на 60 лева и чудесна промоция.

Но ако вие нямата нужда от блендер, не сте спестили 60 лева, а сте похарчили излишни 60 лева.

Не отивате на лекар, когато сте болни

Мислите, че може да пиете чай и да смучете бонбони и да избегнете посещението при лекаря.

Ако се окаже, че имате пневмония или друго сериозно заболяване не само, че ще платите много повече за лекарства, но и ще утежните положението си. Може да ви се наложи да се лекувате много по-дълго и по-скъпо, отколкото, ако бяхте посети лекаря в началото на заболяването си.

Не пестите за пенсия

Да, сега ще спестите, но когато сте стари и самотни, и вече не можете да работите, ще разберете защо това е било грешка.