УниКредит е отличена за Най-иновативна инвестиционна банка за региона на Централна и Източна Европа за 2015 г. от международно финансово списание The Banker, част от групата на Financial Times.

„Поздравявам УниКредит за широката експертиза, която имат в толкова различни области. Определено една от най-забележителните сделки за годината беше емисията облигации на Република България, на която УниКредит беше сред водещите мениджъри“, коментира редакторът на The Banker Брайън Каплън.

Наградата се дава на УниКредит за иновативни решения и подход на облигационния пазар като един от водещите мениджъри по трансакцията за нови бенчмаркови еврооблигации на Република България през пролетта на тази година, включително и за финансиране на проекти и недвижими имоти. Звеното на УниКредит за сливания и придобивания за ЦИЕ също е сред водещите за региона.

„Изключително високо оценявам тази престижна награда. Бих искал да изкажа благодарности към всички колеги за усърдната работа и високите постижения въпреки предизвикателната среда. Във фокусът на нашата работа е да предлагаме на клиентите експертност, широко географско присъствие и разнообразни продукти“, каза Карло Вивалди, директор на УниКредит за ЦИЕ.

УниКредит, представена в България от УниКредит Булбанк, е най-голямата италианска банка по размер на пазарна капитализация и е сред водещите европейски банкови групи.

От началото на годината УниКредит Булбанк е отличена от Global Finance и EMEA Finance като Най-добра банка в България за 2015 г. Най-голямата банка в страната взе и приза за Най-добра банка за търговско финансиране в България от Global Finance и Euromoney.

Международното финансово издание Global Finance връчи още две награди за целия регион на Централна и Източна Европа на банковата група – Най-добра банка за частно банкиране за 2015 г. и Най-добра банка в управлението на парични средства за 2015 г. УниКредит Булбанк е отличена и като Най-добрата дигитална банка на потребителите в България от Global Finance.