Той отново се укрива от властите на повече от една страна, но това не попречи на ръководителя на мексиканския наркокартел Синалоа Хакин "Ел Чапо" Гузман да се забърка в нова вражда с Ислямска държава.

Редица медии, сред които The Mirror, Fox News и New York Post, се позовават на кодиран имейл от Гузман, придобит от уебсайта Cartel Blog.

Сайтът информира, че имейлът е изпратен директно от Ел Чапо до лидера на Ислямска държава Абу Бакр ал Багдади, след като бойци на терористичната организация изглежда са унищожили няколко пратки с наркотици на картела, който продължава да се опитва да засили позициите си в Близкия изток.

Ето какво се казва в имейла, според Cartel Blog:

“Вие (Ислямска държава) не сте войни. Вашият бог няма да ви спаси от истинския терор, който моите хора ще наложат над вас, ако продължавате да пречите на дейността ми...Моите хора ще ви унищожат. Светът не е ваш, за да диктувате правилата. Съжалявам следващия кучи син, който се опита да се меси в бизнеса на картела Синалоа. Ще изтръгна сърцето и езика му.”

Вижте още: Ел Чапо обяви 100 млн. долара награда за главата на Доналд Тръмп?

Бракът между наркотици и тероризъм не е нещо ново. Дали обаче Ел Чапо наистина е заплашил Ислямска държава с имейл е спорно.

Историята е известна от няколко седмици, но засега няма нова информация, която да потвърждава тези факти.