Съоснователят на Apple Майк Маркула обяви ранчото си, което се простира на площ от 14 000 акра в долината Карнел, за продажба на цена от 45 млн. долара. Имотът, известен като ранчото „Рана крийк“, вече беше обявено за продажба през 2013 г. на цена от 59.95 млн. долара, пише Wallstreet Journal.

Функциониращото ранчо включва частно езеро, място за езда и два хамбара. Основната къща, която заема площ от 503 кв. м., разполага с една спалня, една баня и две полубани. Покрита алея свързва крилото за гости, разполагащо с две спални, има и отделна къща за гости, която също включва две спални.

Маркула заяви, че двамата със съпругата му Линда купили ранчото като втори дом и възможно жилище, в което да живеят след пенсионирането си, след като оглеждали имения година и половина. „Ние първи го разгледахме и го купихме на мига. Искахме място, където да има достатъчно земя наоколо и да бъде уединено и тихо“, разказа 74-годишният Маркула. Двойката платила осем милиона долара за имота през 1982 г.

През годините те променили къщите в ранчото, като превърнали една от стаите в основната къща в „каубойски бар“. Те също така увеличили площта му. Маркула казва, че се научил да язди в ранчото.

Двойката продава имението, защото решила, че няма да живее в него след пенсионирането си. „Наслаждавахме му се, харесвахме го, но е време да продължим напред“, сподели Маркула.