Хакери твърдят, че са откраднали нов филм на Disney и настояват да получат откуп, но компанията отказва да изпълни исканията им, според главния изпълнителен директор на Disney Боб Айгър.

Айгър е коментирал този въпрос пред служители на ABC по време на среща на компанията в Ню Йорк, информира изданието Hollywood Reporter, цитирано от CNBC.

Хакерите са заявили на Disney, че ще пуснат първите пет минути на филма, а след това ще пускат 20-минутни сегменти от него, ако медийната компания не плати исканата сума в биткойн.

Името на филма засега не става ясно, нито пък каква сума настояват да получат хакерите. Филмовото студио е подготвило два нови филма за това лято - "Карибски пирати: Мъртвите не говорят" и "Колите 3."

Новината идва след появилата се информация, че хакери са откраднали от Netflix 10 епизода от новия сезон на сериала "Оранжевото е новото черно”.

Киберпрестъпниците пуснаха в интернет епизодите, след като от Netflix също отказаха да платят откуп. Потребител на Twitter под името thedarkoverlord заяви, че стои зад атаката срещу Netflix и обяви, че има още филми и заглавия от други медийни компании.