Правителството предоставя безвъзмездно за управление на Сметната палата част от имот – публична държавна собственост. Това са три работни помещения в сградата на ул. „Хаджи Димитър Асенов“ №22 в Стара Загора.

Други четири офиса в същата сграда преминават в управление на областния управител. До този момент помещенията са били предоставени на Държавната агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“, но поради отпаднала необходимост, се отнемат от нея.

С решение на кабинета от частна в публична държавна собственост беше променен статутът на имот в местността „Старите лозя“ край с. Хърлец, община Козлодуй. Той е с площ 14.9 дка и начин на трайно ползване – напоителен канал. Парцелът се предоставя за управление на Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци“.

Поради отпаднала нужда, правителството отнема от НОИ правото на управление върху имот – публична държавна собственост, намиращ се на ул. „Искърско дефиле“ №90 в Нови Искър. Теренът от 15.6 дка и две сгради ще преминат в управление на областния управител на област София.

За частна държавна собственост беше обявена част от имот, управляван от НАП. Имотът се намира на ул. „П. Р. Славейков“ №47 в Търговище и представлява идеални части от терен в съсобственост с юридическо лице. С промяната на статута се създава възможност агенцията да прекрати съсобствеността върху терена.

Правителството даде съгласието си чрез търг с тайно наддаване да бъде продаден апартамент, собственост на „Холдинг БДЖ“ ЕАД, в столичния район „Подуене”. Продажбата на неоперативни активи е част от политиката на държавното дружество за стабилизиране на финансовото му състояние.