Празниците наближават, а с тях и неумолимата перспектива да качите няколко килограма и сантиметра в областта на талията. Рискът да седнете на трапеза и да хапнете повече от обикновено е силно завишен.

Ако не умеете да се въздържате, започнете още от сега да правите нещо много полезно. То ще ви помогне да заличите риска от надебеляване. Доказано е по научен път.

Зимният предпразничен сезон е пикът по качени килограми. За да не сте от умърлушените след това, следва да се поинтересувате как да горите повече калории, въпреки че се налага да прекарате в офиса доста часове.

Един слабоподвижен офис служител има възможност да промени развоя на събитията към надебеляване. Как? Диетолозите подсказват.

Оказва се, че учените са изчислили, че 15 минути умерена физическа активност на ден ще ви предпази от качване на килограми, дори в периода на празниците. Това време може да ви се струва прекалено малко, но то е достатъчно, за да ви поддържа във форма.

Това сочи изводът на учени от университета в Питсбърг. Те са провели експеримент с участието на 74 здрави офис служители.

Съгласно резултатите от експеримента, участниците, които „активно са се разхождали“ на свеж въздух само 15 минути дневно, са изгорили 3 пъти повече калории, сравнено с по-неактивните им колеги.

Как да използвате това ценно знание в практиката?

Много просто: слезте от градския транспорт 2-3 спирки по-рано и повървете пеша до дома в бодро темпо. Дори тази минимална натовареност на свеж въздух е достатъчна, за да избегнете това празниците да ви се отразят негативно.

Какво чакате още? Започнете от днес!