Азиатсите акции поскъпват днес, след новите рекорди на Уолстрийт от вчера, достигнати на фона на очакванията, че законодателите в САЩ ще приемат данъчни промени.

В същото време доларът се търгуваше без промяна, тъй като трейдърите остават предпазливи по отношение на икономическия ефект от проектозакона.

Азиатско-тихоокеанският индекс на MSCI нараства с 0.3%.

Австралийският основен индекс добави 0.6%, хонконгският Hang Seng се повиши с 0.7%, а шанхайският отчете ръст от 0.4%.

Южнокорейският KOSPI се понижи с 0.2%, а японският Nikkei ограничи ръста си от по-рано и за последно бележеше минимално повишение от 0.05%.

Индексите Уолстрийт записаха рекордни нива на затваряне вчера, на фона на нарастващия оптимизъм по отношение на по-ниските корпоративни данъци, след като републиканците се приближиха до успешното гласуване на проектозакона.

Ако бъдат приети промените, те ще намалят корпоративната данъчна ставка от 35% на 21%, което, според инвеститори, ще подкрепи печалбите на компаниите и ще предизвика обратни изкупувания на акции и плащания на по-високи дивиденти.

Доларовият индекс, който следи представянето на долара спрямо кошница от шест други основни валути, остава без промяна на ниво от 93.699 пункта, след като изгуби 0.25% вчера, тъй като някои трейдъри поставят под въпрос цялостния икономически ефект от данъчната реформа.

Доларът бе ограничен и от съмненията дали данъчните промени ще могат да предизвикат връщане на значителни средства в страната, както се очаква.

Еврото запазва позициите си на ниво от 1.1785 спрямо долара, след като поскъпна с 0.3% в предходния ден. Доларът също така остава почти без промяна на ниво от 112.605 йени, отстъпвайки от достигнатите 112.840 вчера.

При суровините, цените на петрола се запазиха, след като подкрепата за тях от затварянето на основния петролопровод в Северно море бе изгубена, на фона на отменената национална стачка на служителите в петролния сектор в Нигерия.

Фючърсите на петрола от сорта брент гпоевтиняват с 2 цента, до 63.39 долара за барел, докато фючърсите на щатския лек суров петрол поскъпват с 5 цента, до 57.21 долара за барел.

Спот цената на златото остава почти без промяна на ниво от 1 260.92 долара за тройунция, след като се повиши с 0.5% в предходния ден, на фона на поевтиняващия долар.

Биткойнът поевтинява с 0.6%, до 18 849 долара за тройунция на борсата Bitstamp.