Главният изпълнителен директор на Berkshire Hathaway Уорън Бъфет е натрупал състоянието си чрез проницателни инвестиции. Ако обаче попитате милиардера за най-важното решение, което някога е вземал, той ще ви каже, че то няма нищо общо с неговите инвестиции.

В документален филм по HBO Бъфет споделя, че най-важното решение в живота на човек е за кого избира да се омъжи/ожени.

Бъфет споделя, че в живота му е имало „два повратни момента". "Единият бе, когато излязох от утробата, а другият, когато срещнах Сузи," казва Бъфет за първата си съпруга, която умира през 2004 г. "Това, което се случи с мен, нямаше да се случи без нея."

Бъфет засяга темата и през 2017 г. в разговор с Бил Гейтс в Колумбийския университет. "Би трябвало да се обвързвате с хора, които са типът човек, който вие бихте искали да бъдете. Ще се движите в тази посока," казва той.

"Най-важният човек в това отношение без никакво съмнение е вашият съпруг/съпруга. Не мога да подчерая достатъчно дебело колко важно е това."

Съвет от Бъфет: Не взeмайте пари назаем като Доналд ТръмпОще преди десетилетия милиардерът предупреждава студенти относно затрудненията, които произтичат от това да се използва дълг и ливъридж, като посочва като лош пример настоящия президент на САЩ Доналд Тръмп

Това е житейски съвет, който 87-годишният Бъфет повтаря от години. По време на годишното събрание на акционерите на Berkshire Hathaway през 2009 г. Бъфет казва: "Омъжете се/оженете се за подходящия човек. Говоря сериозно. Това ще промени живота ви. Ще промени стрмежите ви и всякакви други неща."

Проучвания също сочат, че в зависимост от това за кого се омъжва/жени човек, това може значително да се отрази на неговите/нейните успехи. Хората с подкрепящ съпруг/съпруга "е по-вероятно да увеличат шансовете си за успех," според проучване на на Университета Карнеги Мелън.