Щастливите хора, живеещи някъде в провинциалните градове на Северна Италия, сутрин се будят под лъчите на ласкавото слънце и песента на птиците. За градските хора събуждането е възложено на чаша силно кафе. Колкото повече, толкова по-добре. Често без чаша от ободряващата напитка мозъкът ни не се включва. Какво ще се случи, ако вместо дозата кофеин, дадем на организма си чаша топла вода с лимон?

Резултатът ще ви хареса. Дори ще ви мотивира.

Нуждаете се от чаша топла вода, в която сте сложили няколко резена от плода и ¼ сок от лимон.

1/ Подобрява се храносмилането и казвате сбогом на отоците

Това е първият ефект, който Холи Смит, журналистка от BusinessInsider, изпитва още няколко дни след старта на „лимонения маратон“. Тя се обръща към гастроентеролог, който потвърждава нейните наблюдения.

Холи забравила за торбичките под очите.

2/ Кожата става по-чиста

Мазният отблясък по кожата дразни ред представителки на нежния пол. Когато подобрите храносмилателния процес и избавите организма от излишната течност и токсини, състоянието на кожата се променя към добро.

С топла вода с лимон ще елиминирате проблемната кожа.

3/ Енергия и бодрост на по-високо ниво

Много хора не могат да издържат до обяд без чаша кафе. За Холи се оказва възможно. Още на 10-ия ден от маратона с топла вода и лимон тя намалява потреблението на кафе 3 пъти и се чувства по-бодра от всякога.

Това означава, че пиейки сутрин вода с лимон, организмът се чувства тонизиран.

Тези 10 грешки на закуска ви правят дебелиИли как саботирате диетата си

4/ Простудите минават по-бързо и по-леко

В средата на лимонения маратон Холи е с грип. Въпреки всичко не спира експеримента си – напротив увеличава потреблението 2 пъти. След само няколко дни журналистката е отново на крак. Оказва се, че топлата напитка повлиява отичането на лигавицата и по този начин облекчава симптоми като кашлица и запушен нос.

Да не забравяме и за съдържанието на витамин С!

5/ Повече пари в портфейла в края на месеца

Рядко смятаме колко пари даваме за навиците си. Кафето е едно от тях. Ако намалите консумацията на кафе поне с 2-3 чаши дневно, определено ще разполагате с повече пари в портфейла си.