Хелън Граниър празнува своя 105-и рожден ден в Coral Oaks Independent Living Facility, който е нейн дом от девет години.

Жената от Флорида признава, че никога не е очаквала да живее толкова дълго - особено с нейния начин на живот.

Тя приписва дълголетието си... на пиене, пушене и лягане в ранни зори, съобщава Daily Mail.

"Никога не съм очаквала да живея толкова дълго", казва Хелън пред WTSP. "Никой в ​​моето семейство не е доживявал до толкова години. Не зная каква е тайната", завършва тя.

Хелън прекарва рождения си ден сред близки приятили и като си спомня за младините си, разказвайки истории и смейки се на отминалите времена.

На 111 г. той пуши пури, пие уиски и се наслаждава на животаРичард Овъртън е най-възрастният американец ветеран от войните

"Пиех бира, пушех и всичко останало. Танцувах до зори, след което отивах на работа", признава столетницата.

Вдовицата си припомня и любовта си към хазарта и се шегува, че едва след като съпругът й умира, тя изпълнява мечтата си да отиде в Лас Вегас.

"Съпругът ми нямаше да ме заведе до Вегас, защото знаеше, че ми харесва да залагам. О, обичах да играя на автоматите. Затова отидох в Лас Вегас, след като той почина", признава тя.

Хелън има доста впечатляваща памет и казва, че дори си спомня Първата световна война.

"Спомням си Първата световна война. Предполагам, че съм била само на три или четири години, но си спомням, че чичо ми се прибра вкъщи, за да види майка ми, болна от туберкулоза", посочва жената.

Въпреки че може изобщо да не е препоръчваната от лекарите формула за дълголетие, всички ние можем да вземем назаем някои съвети от Хелън, за да се радване на дълъг живот, съветва Daily Mail.