Въпреки че американците са известни със своите бургери и пържени картофи, заведенията за бързо хранене не са едни и същи в различните щати.

Според доклад на компанията за уеб данни Datafiniti, те се различават доста, когато става дума за това колко ресторанти за бързо хранене са на разположение на населението.

Алабама заема първото място в доклада, който класира американските щати въз основа на броя заведения за бързо хранене на глава от населението, с 6.3 ресторанта на 10 000 жители.

Небраска заема втората позиция с 5.4 ресторанта на 10 000 жители, следвана от Западна Вирджиния и Оклахома, разполагащи с 5.3 ресторанта за бързо хранене на 10 000 обитатели.

Докато пътувате на североизток, можете да срещнете проблеми при откриването на Big Mac. Вермонт е на последно място само с 1.9 заведения на 10 000 души.

Ню Джърси е малко по-напред с 2 ресторанта на 10 000 жители, а Ню Йорк и Мисисипи разполагат с по 2.1 ресторанта на 10 000 обитатели, посочва T+L.

Като цяло докладът показва, че в южните и централните щати има повече заведения за бързо хранене на глава от населението, с изключение на Мисисипи.

12 трика, които заведенията за бързо хранене не искат да знаетеТе им помагат да привличат клиенти и да продават в големи количества

В него са изброени и градовете с най-много заведения, на които можеш да получиш храната направо в колата си, като първите три в тази класация са Орландо, Лас Вегас и Синсинати, а Ню Йорк е на последно място.

Може и да ви изненадаме, но заведенията на McDonald’s не доминират на картата. Според данните Metway (18.5%) побеждава Роналд Макдоналд (11.3%) като най-достъпната верига. Burger King (5.7%) закръгля първата тройка.