Сосиете Женерал Експресбанк е №1 в България по пазарен дял на валутни сделки с корпоративни клиенти, както и по критериите „всички продукти“, „спот“ и „суап“ трансакции според проведената анкета “FX Survey 2018” на Euromoney. Банката заема призовото място за пети път от 2011 г. насам, като тази година е отличена и за лидер по критерия “Спот през електронни канали”.

„Благодарим на нашите клиенти за доверието и подкрепата през всички тези години. Радостни и удовлетворени сме, че усилията ни в посока дигитализация и автоматизация на валутните транзакции дават резултат и банката е на първо място и в сегмента „електронен бизнес“.

За това допринесе в голяма степен и новата ни електрона платформа за валутна търговия SGEB FX TRАDE и нововъведените FX функционалности в електронното банкиране.

За пореден път затвърдихме водещата си позиция в областта на валутните деривати и на валутните операции като цяло и това ни мотивира да продължим в същата посока“, сподели Любомир Александров, съ-ръководител отдел „Финансови пазари и инвестиционни услуги“ в Сосиете Женерал Експресбанк.

Изследването на Euromoney е най-обширното в качествено и количествено отношение относно регионалните и глобални валутни пазари. Анкетата се провежда електронно в рамките на шест седмици в първото тримесечие на всяка година. През 2018 г. то стартира няколко седмици по-късно, поради влизане в сила на новите регулации ЕМИР II и MIFID II в началото на годината.

Първото място за валутни сделки и транзакции допълва постигнатите успехи от Сосиете Женерал Експресбанк през последните няколко години на финансовите пазари в България, като през 2017 г. банката беше отличена от Министерство на Финансите като най-активната банка първичен дилър, закупила най-много държавни ценни книжа за сметка на клиенти за седми пореден път.