След като се превърна в херцогинята на Съсекс, на Меган Маркъл ѝ се наложи да направи доста промени в начина си на живот - от преминаването към телесен цвят лак за нокти до това да сведе до минимум публичните изяви на привързаност към принц Хари.

Освен това, както ви информирахме, Маркъл вече няма право да яде една от любимите ѝ храни.

Не само тя, но и всички от кралското семейство следват стриктна диета, изключваща лук или чесън, тъй като задълженията им изискват от тях често да се срещат с хора. В ограничените за консумация храни попадат редки меса, както и черупчести - поради риска от хранително отравяне.

Но има още една промяна, свързана с храната, която Меган едва ли е очаквала, и това е отсъствието на любимите ѝ макаронени изделия в менюто на Бъкингамския дворец, поради неприязънта на кралицата към нишестените храни.

Според бившия главен готвач на кралскто семейство - Дарън Макгрейди - кралицата избягва макаронени изделия и картофи, като вместо това се ориентира към риба или пилешко на грил и сезонни зеленчуци. Това може би ще се окаже предизвикателство за Маркъл, която преди време споделя пред "Делиш", че любимото й ястие е паста с тиквички.

Всичко, което кралицата яде и пие за закуска, обяд и вечеряТя обожава шоколад, но не докосва паста и картофи

Освен това разминаване, свързано с въглехидратите, Маркъл и кралицата имат много общи неща, когато става дума за хранителни предпочитания. И двете се придържат към сравнително здравословен начин на живот.

92-годишната кралица се наслаждава на банани, която похапва по кралски начин - като „премахва дъното и разполовява банана надлъжно с нож, а след това го нарязва на малки резени, които яде с вилица.

Херцогинята на Съсекс също поддържа здравословен хранителен режим, като се придържа към диета, която е предимно вегетарианска, с някои изключения.

Но макар Макгрейди да казва, че кралицата "яде, за да живее", в сравнение със съпруга си, който "живее, за да яде", се оказва, че и тя, както и Маркъл, имат своите пороци.

За кралицата това е тортата от шоколадови бисквити, която се смята за любимият ѝ десерт.

Любимото изкущение за Маркъл пък е "голямо, хубаво червено вино" и по-конкретно "Tignanello", на което бившата актриса от сериала "Костюмари" именува своя вече бивш лайфстайл блог - "The Tig".

Храната, която кралските особи все пак позволено да консумират, се сервира в съдове от китайски порцелан от началото на 1800 г. , придружена от сребърни ножове и вилици, покрити с чисто злато.