Нови ремонти на булеварди и улици стартират днес в столицата.

Вчера за ремонт беше затворен участъкът от бул. „България“ между бул. „Акад. Иван Гешов“ и ул. „Гоце Делчев“. Първо блокирано за движение ще бъде платното за Бояна.

От днес ще се работи и по бул. „Арсеналски“ - в участъка от бул. „Черни връх“ до бул. „Петко Каравелов“. Движението няма да бъде спирано, а стеснено.

Въпреки че ремонтът на кръстовището на Софийския университет приключи през уикенда, от днес тези дейности се преместват в отсечката на бул. "Васил Левски" от Ректората до паметника Васил Левски. Движението няма да бъде спирано изцяло, а ще се извършва в едното платно.

Все още продължава ремонтът на бул. „Константин Величков”. На него се обособяват отделни трасета за колите и градския транспорт.

Работи се и по бул. "Пенчо Славейков“ до Медицинска академия, като в момента ремонтът е съсредоточен върху тротоарите, преди да се прехвърли върху пътните платна. Не се преминава и през кръстовището на бул. „Пенчо Славейков“ и ул. „Свети Георги Софийски“, като причината е изграждането на метрото.

Затворена изцяло е ул. "Граф Игнатиев", която ще бъде пусната за движение едва през октомври.

На 18 и 19 август пък строителни дейности ще бъдат извършвани по бул. "Христофор Колумб“, който ще бъде затворен за преасфалтиране.

От Столична община обещаха повечето ремонти да приключат до 15 септември.