Британският престолонаследник принц Джордж тръгва отново на училище само след седмица.

През новата учебна година той ще се изправи пред повече домашни и нови предмети в Thomas’s Battersea, което е едно от най-скъпите частни училища в Обединеното кралство.

Годишната такса в него е близо 18 000 паунда (23 490 долара) на ученик, а това е втората година на Джордж в учебното заведение.

В образователното заведение, разположено в Югозападен Лондон, се обучават деца между 4 е 13-годишна възраст.

На първия си учебен ден тази година принцът ще срещне новата си учителка, както и ще се разходи из новата си класна стая. Училищната униформа и съучениците му обаче ще му бъдат познати от миналата година.

В Thomas’s Battersea Джордж ще ходи на балет, ще пее в хор и ще има повече домашни. През новата година принцът ще изучава наука, история и география. Освен това в програмата влизат математика, английски и физическо възпитание.

Малкият престолонаследник ще е задължен да чете по 10 минути всяка вечер и ще се учи да пише писма. Тъй като училището е ориентирано към изкуствата, той доста ще рисува.

От Джордж се очаква да научи дните на седмицата и месеците от годината, числата до 20, а в уроците по наука ще разбере повече за сезоните, растенията и животните.

В учебната програма е включено и религиозно учение, а малкият принц ще ходи и на плуване. Той ще продължи да учи и френски.

Гръцкият принц, който 70 г. е в сянката на британската кралицаВижте невероятната история на една прокудена от родината си кралска особа, която вчера обяви, че се оттегля от активна дейност в най-известната монархия в света

Сградата на училището, която датира от 1700 г., разполага с танцова зала, научни лаборатории, зала за грънчарство, две библиотеки и голяма площадка за игра. В него се обучават общо 560 момичета и момчета.

Училището, сред чиито възпитаници са моделът и актриса Кара Делевин и певицата Флорънс Уелч, съветва учениците да не избират най-добри приятели, а вместо това да имат много приятели, така че да не нараняват чувствата си.

На първия си учебен ден миналата година малкият принц беше придружен само от баща си, тъй като майка му, бременна с брат му Луи, страдаше от сутрешно прилошаване.