Новата учебна година в детска градина в Южен Китай започна с нестандартно представление: танци на пилон.

Церемонията за връщане в училище, която се проведе в понеделник в Xinshahui Kindergarten, намираща се в град Шънджън, включваше множество различни изпълнители, както и танци на пилон, съобщава BBC, цитирайки вестник Southern Metropolis Daily.

"Целта беше да накараме децата да научат повече за едно разнообразие от танци", заяви директорът на училището Лай Ронг, според New York Times.

Някои родители обаче са разгневени и критикуват решението на училищната администрация в Weibo - популярна китайска платформа за микроблогинг, подобна на Twitter.

Защо френските деца са толкова добре възпитани?Много хора забелязват, че децата във Франция като цяло се държат добре. Те рядко са непослушни и разтревожени, ядат това, което им сервира, и учтиво поздравяват съседите

Предходната учебна година пък е изпратена от детската градина с програма за "военни дейности", включително "демонстрации на картечници".

Някои родители вече са спрели децата си от посещения на градината в знак на протест, докато местните образователни власти са поискали инцидентът да бъде разследван, а директорът - уволнен.

От управата на учебното заведение пък са поднесли извинения, според Times.

В клиповете, споделени в социалните медии обаче, децата изглеждат по-малко заинтересовани от екзотичния танц, отколкото от срещата с техните приятели.