Вече знаете, че ако тренирате усърдно, ще постигнете желаното тяло, но само ако комбинирате упражненията с правилно хранене.

Дали обаче отслабването с тренировки може да е толкова лесно? Защото обикновено след час във фитнеса сме много гладни и се нахвърляме върху първото нещо, което видим.

А дали всичко това не е просто мит? Гладни ли сме наистина, или просто това е психическа нагласа, че задължително след тренировка следва глад?

Ново изследване, публикувано в Американския журнал по физиологично-регулаторна, интегративна и сравнителна физиология, открива, че интензивните упражнения не могат да ни накарат да ядем повече.

Изследователите разделят 36 мъже и жени с наднормено тегло и обезитет в две групи. Те имат персонализирани тренировки пет дни в седмицата в продължение на 12 седмици, но едните изгарят 300 калории на сесия, докато другите - 600 калории на сесия.

В крайна сметка групата, която изгаря 1500 калории седмично, балансират 943 калории седмично храна, докато трениращите, които изгарят 3000 калории, компенсират с 1 007 калории храна. "С повече упражнения втората група няма нужда от повече храна", казва водещият изследването Кайл Флак.

11 фитнес Преценете правилно фитнес програмата и хранителния си режим, когато сваляте килограми

Степента на метаболизъм също не се е променила, което означава, че спокойно можете да се задоволите и с по-малко калории. Изследователите съветват всеки сам да прецени според нуждите си с колко калории иска да компенсира, за да постигне целите си.

Ако все пак имате нужда от по-здрава храна след тренировка, увеличете сесията или изберете тренировка, която изгаря повече калории.

За да сте по-стриктни, записвайте в продължение на седмица вашите движения и храна и пресметнете, за да направите баланса. Така ще можете лесно да работите за тялото, към което се стремите.