Топ 20 на най-добрите барове в света за 2018 г.
На пищна церемония в Лондон се събраха бармани и ресторантьори от цял свят, за да разберат кой бар е обявен за най-добрия в света от организацията World's 50 Best.
Тази година Dandelyan в Лондон спечели престижната награда, съобщава T+L. Описан като "висококачествено, но достъпно" място, той се характеризира с "модерен розов, зелен и златен декор".
Барът предлага "спокойно, но емоционално интелигентно обслужване и коктейли, които ви карат да мислите".
American Bar в хотел Savoy в британската столица, който заемаше първото място през 2017 г., се нареди на втора позиция.
По-рано тази седмица собствениците на Dandelyan обявиха, че барът ще затвори врати след четири години работа.
Въпреки че официално не е обявена дата за това, онези, които биха искали да опитат коктейлите му, трябва да побързат.
Лондонските барове записаха силно представяне тази година, като заемат четири от местата в топ 10.
Вижте топ 20 на най-добрите барове в света:
20. Speak Low – Шанхай, Китай
19. Himkok – Осло, Норвегия
18. Coupette – Лондон, Великобритания
17. Oriole – Лондон, Великобритания
16. The Dead Rabbit – Ню Йорк, САЩ
15. Attaboy – Ню Йорк, САЩ
14. Florería Atlántico – Буенос Айрес, Аржентина
13. Native – Сингапур
12. Bar High Five – Tокио, Япония
11. Licorería Limantour – Мексико сити, Мексико
10. The Old Man – Хонконг, Китай
9. Dante – Ню Йорк, САЩ
8. Atlas – Сингапур
7. The Clumsies – Атина, Гърция
6. Bar Termini – Лондон, Великобритания
5. Connaught Bar – Лондон, Великобритания
4. The NoMad – Ню Йорк, САЩ
3. Manhattan – Сингапур
2. American Bar – Лондон, Великобритания
1. Dandelyan – Лондон, Великобритания
Бар за двама: 120 долара за коктейл в изоставен складМиниатюрният бар
Победителите са избрани от 510 съдии, които трябва да се придържат към определени правила при гласуването, като например да са посетили бара в рамките на предходните 18 месеца.
World's 50 Best е известна и с годишната си класация на най-добрите ресторанти в света. Тази година списъкът оглави италианският Osteria Francescana, чийто главен главен готвач е Масимо Ботура.