Двама блогъри, които прекараха последните няколко години от живота си, пътувайки по света, трагично загинаха на 24 октомври в национален парк Йосемити.

Блогърите, които властите идентифицираха като 29-годишния Вишну Вишванат и 30-годишната Минакши Мурти, са индийци, живеещи в Америка, съобщиха от NBC Bay Area.

Двамата са паднали от 243 метра височина под Taft Point, съобщават от националния парк.

Според служителите, Taft Point е "район с много стръмен терен". Той е популярно сред туристи, които се целят в перфектната снимка.

Атракцията предлага невероятна гледка от ръба на скалата, която обаче не е обезопасена с парапет.

Телата на двамата са открити на 25 октомври, след като рейнджърите използват и хеликоптер на калифорнийския магистрален патрул.

Блогърите имат общ акаунт в Instagram с над 12 000 последователи, изпълнен с живи и цветни снимки от пътуванията им, които включват екскурзии до Италия, Холандия и други.

Те също така списват и блог, наречен Holidays and Happily Ever Afters.

Двамата често търсят високи точки, за да си правят рискови снимки.

След като прекарва известно време в Европа, двойката започва дистанционна работа от Ню Йорк. Вишванат е софтуерен инженер в Cisco.

Последният им пост в Instagram e от 17 октомври и показва Мурти, стояща на езерен док във Върмонт.

Все още се разследва как двамата са загубили живота си.

Намериха мъртъв Instagram модел на луксозна яхта в ГърцияЯхтата е собственост на мексиканския милиардер и минен магнат Алберто Байлерес