Скромният начин на живот не е непременно скучен, а с малко дисциплина можем да съкратим сериозно ежедневните си разходи и дори да превърнем спестяването в забавление.

Платформата за сравнение на кредитни продукти Kredit.bg публикува няколко полезни съвета, които ще ви помогнат да ограничите излишните харчове.

Един от тях гласи, че най-евтината опция на пазара невинаги е най-разумната. Старата мъдрост, че "евтиното излиза скъпо" не е измислена случайно. От финансова гледна точка е по-добре да си купите качествени обувки за 100 лева, които ще можете да носите няколко сезона, отколкото да давате по 20-30 лева на всеки три месеца.

Внимателното обмисляне на покупките в супермаркета и обикалянето по магазините в търсене на намаления и изгодни оферти може да е досадно занимание за много хора, но в дългосрочен план често спестява пари.

Рефинансирането и обединяването на задължения също ще ви помогне да подобрите финансовото си състояние през новата година.

Вижте седемте съвета за ограничаване на харчовете през новата година в материала на Kredit.bg.

В платформата за сравнение на кредитни продукти Kredit.bg можете да разгледате актуалните оферти за потребителски, ипотечни и бързи кредити. Весели празници!