Рапърът Дрейк остави на служители на McDonald's доста солиден бакшиш, но не чак толкова, за колкото ставаше въпрос по-рано през седмицата.

Някои медии съобщиха в сряда, че 32-годишният рапър е дал 20 000 долара бакшиш на двама служители на McDonald's в Лос Анджелис. Представители на компанията обаче заявиха за INSIDER, че той всъщност им е дал по 100 долара.

Първоначалната информация дойде от туитове, споделени от потребителя @imajnoel.

Той пише в събота, че е видял Дрейк в заведението за бързо хранене и е станал свидетел на това, че дава по 10 000 долара в брой на две служителки. Мъжът споделя и снимка на рапъра в McDonald's.

Дрейк също сподели снимка на себе си в ресторанта.

Въпреки съобщението на репортер на CNN, че бакшишът всъщност е бил от 100 долара, свидетелят все още се придържа към историята си.

"Искате да повярвате на някой индивид (който не е бил там), който очевидно се е свързал с "PR екипа на McDonald's" (който също не е бил там), че това не се е случило вътре", пише той.

"(Дрейк) влезе вътре (заедно със своите охранители), за да използва тоалетната. Един от служителите (когото познавам, откакто посещавам често това място) се обърна към мен, когато той и неговите охранители влязоха и ми прошепна какво точно се е случило, докато другата служителка започна да плаче истерично."

Представители на Дрейк не са отговорили на искането на INSIDER за коментар.

Рапърът е бил щедър с парите си преди. Той раздаде целия бюджет от 996 631.90 долара от новия си музикален видеоклип God's Plan (който можеше да видите под статията) на гражданите на Маями.

Видеото показва как Дрейк раздава чекове и хранителни стоки на редица хора. Miami Herald съобщи, че рапърът е дарил 25 000 долара на гимназия в Маями и 50 000 долара на студент от университета в града.

Любопитният произход на бакшишитеИ защо в някои страни са разрешени, а в други - не

Дрейк не е единствената знаменитост, която оставя големи бакшиши.

Криси Тейген остави 1 000 долара бакшиш за сметка от 193.81 долара в заведението за хранене Outback Steakhouse.

Джей Зи похарчи 250 000 долара за шампанско за партито Watch the Throne и добави 50 000 долара бакшиш през 2011 г.

През 2018 г. актьорът от "Игра на тронове" Кит Харингтън се върна в бар, от който беше изгонен заради пиянско поведение, и остави 100% бакшиш върху сметката.