Недвижим имот, намиращ се на остров Индиан Крийк в Маями, беше продаден за рекордните 50 млн. долара.

Това го превръща в най-скъпия еднофамилен дом, продаван някога в региона на американския град, посочват хора, запознати със сделката, цитирани от CNBC.

Имотът, който не е официално листван на пазара, е изтъргуван веднъж през 2012 г. за сумата от 47 млн. долара. Към онзи момент това е пазарен рекорд за региона на Маями. След настоящата продажба същият имот записва втори рекорд на сметката си.

Сделката идва на фона на силни очаквания за имотния пазар във Флорида, тъй като новата данъчна рамка в щата прави имотния пазар по-атрактивен за живот поради по-ниските разходи.

Имената на продавача и купувача на имота не се разкриват.

Модерният дом се простира на над 2 хил. кв. метра. Къщата разполага с 10 спални, 14 бани и основна жилищна площ за домакините на имота в размер на 270 кв. метра. Покривът на имота е залесен с трева. Къщата има още спа център, кино салон, две кухни и 30-метров басейн.

Продаваш имот, живееш в него под наем, накрая го купуваш обратноКомпанията, основана преди около 2 години, има доста интересен бизнес модел

Дали това е най-скъпият подобен имот, продаван някога в Маями е тема на дебат. Кен Грифин - базираният в Чикаго хедж фонд мениджър, придоби два апартамента през 2016 г. за сумата от 60 млн. долара.

Но тази цена беше платена за апартамент, докато имотът на остров Индиън Крийк представлява еднофамилна къща.