Наближава времето на алергиите през 2019 г. Не са малко онези сред нас, които съвсем скоро ще се сблъскат с хрема, кашлица, сърбеж, кихане, главоболие, сърбящи очи и т.н.

Преди да посегнете към обичайните продукти в аптеката, опитайте се да се справите с пролетните алергии чрез няколко природни средства:

Промени в начина на живот
Оставането в затворени помещения при ветровито време е решение в някои случаи. Избягвайте разходките край места, на които наскоро е косено.

Добра идея е да простирате дрехите си на затворен балкон. По този начин полените няма да полепват по облеклото ви. Ако сте били навън дълго време, задължително сложете носените дрехи в пералнята, щом се приберете. Изкъпете се, за да елиминирате всички полени от кожата и косата си.

Дръжте прозорците у дома и в колата затворени. Използвайте климатика.

Ябълков оцет
Има ли нещо, което той да не прави? Може да бъде част от здравословна диета, когато го добавяте редовно към дресинги и маринати. Освен това с оцет можете да почистите повърхностите в банята и кухнята. Да елиминирате неприятни миризми в пералнята и хладилника.

Що се касае до пролетните алергии, приемът на супена лъжица ябълков оцет може да понижи секрецията – така няма да се оплаквате от течащ нос, запушени синуси и болезнено гърло.

Промени в хранителното меню
Минете на меню, което съдържа по-малко мазнини, но повече сложни въглехидрати. По този начин ще туширате алергичните симптоми. Заложете на листни и зелени, жълти и оранжеви зеленчуци, чесън, лук, джинджифил. Избягвайте алкохола, кофеина, млечните продукти, цитрусовите плодове, захарта, брашното и червеното месо.

Хранителни добавки
Биофлавоноидите и витамин С са природни антихистаминови средства, които ще намалят подуването. Пробиотиците на свой ред ще укрепнат имунната система.

Билки
Използвайте билкови продукти, за да се справите с пролетните алергии. Например гинко билоба, която съдържа биофлавоноид, който е естествен антиоксидант и противовъзпително средство.

10 странни звука, които издава тялото виНе се случва само с вас. За всеки от тях си има причина

Акупунктура
Според едно изследване на European Journal of Allergy and Clinical Immunology, акупунктурата може да се пребори с редица здравословни проблеми, включително симптомите на алергия – кихане и сърбящи очи.

Физически упражнения
Изследвания сочат, че 30 минути аеробна тренировка могат да окажат облекчаващо въздействие при алергия. Това е така, тъй като имат противовъзпалителен ефект. Когато тренирате, вие стимулирате кръвообращението в тялото и кръвта стига до местата, където е необходима.