Кайли Дженър, основател на Kylie Cosmetics, официално стана най-младият милиардер натрупал състоянието си сам, след като нейната компания сключи ексклузивно партньорство с Ulta Beauty Inc.

Дженър, която е едва на 21-годишна възраст, притежава 1.02 млрд. долара, по данни на Bloomberg Billionaires Index. Методологията на Bloomberg, отбелязва, че Дженър държи 90% от бизнеса, докато останалите 10% са собственост на нейната майка Крис.

Това е важно уточнение, тъй като методологията на Forbes е различна, поради което финансовото издание обяви по-рано, че младата бизнесдама е достигнала границата от 1 млрд. долара.

Дженър, която е полусестра на Ким Кардашян, основава Kylie Cosmetics през 2015 година. Компанията обяви приходи от 360 млн. долара за миналата 2018 година, което е ръст от 9% на годишна база, по информация на Forbes.

Bloomberg определя стойността на компанията на Дженър, като я срявнява с други четири публични дружества в същата сфера: L’Oreal SA, Inter Parfums Inc., Estee Lauder Cos. и Elf Beauty Inc.

Как Кайли Дженър спечели милиони от козметика Неувереността в себе си ми помогна да създам успешен бизнес, признава младата жена

Kylie Cosmetics аутсорсва производството и опаковането към компанията Seed Beauty, както и продажбите и реализацията към Shopify. Детайлите около тези споразумения не са публични и могат да влияят на оценката.

Bloomberg определя хората, като сами натрупали състоянието си, когато не са го наследили или не са го получили след развод.

Дженър най-младият член на клана Кардашян, има 128 млн. последователи в Instagram, което и помага да промотира козметичните си продукти.