Френският производител на суперавтомобили Bugatti отбелязва своята 110-а годишнина с нов хиперавтомобил 110 ans Bugatti, който дебютира на Международното автомобилно изложение в Ню Йорк тази седмица.

110 ans Bugatti е още по-ексклузивна версия на Chiron Sport, която пък представлява подобрение на стандартния модел Chiron.

Bugatti ще произведе само 20 броя от версията 110 ans Bugatti на Chiron Sports. С лимитираната версия компанията отдава почит на своите френски корени.

Всичките 20 автомобила ще носят френския трикольор. Седалките, коланите и спирачките пък са във френско състезателно синьо.

Снимка: Bugatti

Под капака мощността остава без промяна и двигателят е същия като на Chiron - W-16 с мощност 1 500 конски сили. Модификацията Sport идва с някои подобрения, като сред тях е намаляването на теглото с около 20 килограма.

Вероятно най-изненадващото нещо относно 110 ans Bugatti е това, което Bugatti не разкрива. Предшественикът на автомобила - Bugatti Veyron, счупи рекорда за най-бърз автомобил в серийно производство, като разви 408 км/ч през 2005 г.

След като изгуби короната, Bugatti пусна Veyron Super Sport, която вдигна 431 км/ч.

Снимка: Bugatti

Сега моделът Koenigsegg Agera RS държи рекорда с 447 км/ч. Chiron е електронно ограничен до 420 км/ч.

Въпреки че много хора очакват Chiron да счупи рекорда, главният изпълнителен директор на Bugatti твърди, че това не влиза в плановете му скоро.

Цената на 110 ans Bugatti остава неизвестна засега, но няма да е никак ниска. Стандартният Chiron Sport струва 3.26 млн. долара, така че може да се очаква 20-те късметлии, които ще могат да се сдобият с лимираната серия, да похарчат космическа сума.