Съвършенството няма предел. Гледайки Bugatti Veyron и Chiron, сякаш нищо по-красиво и скъпо не може да бъде сътворено. Но Bugatti умее да изненадва.

Всеки път компанията пуска на пазара все по-ослепително блестящи звезди. Именно такова впечатление оставя моделът, който бе представен тази година на Женевския автосалон. Bugatti La Voiture Noire на мига получи званието най-скъпия и разкошен автомобил на света.

Стотиците сайтове, които съобщиха за модела, премълчаха един детайл – представеният в Женева Bugatti La Voiture Noire е просто недовършен макет. Той е без работна трансмисия и дръжки на вратите, салонът отсъства и разполага с шест ауспуха, които водят до никъде.

Именно поради това на автошоуто най-скъпата кола бе със затворени врати. Никой не успя да види през затъмнените прозорци какво има вътре в нея. Създаденият специално за Женевския автосалон макет ще бъде пълноценен автомобил не по-рано от 2021-2022 г.

Възниква въпросът – как тогава знаем цената на колата? Според различни източници тя варира от 11 млн. до 19 млн. евро.

Милиардер си купи 6 Rolls-Royce-a в тон с тюрбаните муС последата си придобивка британският бизнесмен от индийски произход Рубен Сингх закръгли колекцията си от автомобили Rolls-Royce на 20

Колата, дори в този вид, неработоспособен, вече е продадена за 16.5 млн. долара. Купувачът е неназован.

Тепърва предстои да разберем какво ще предложи като интериор и технически характеристики Bugatti La Voiture Noire. Не се съмняваме, че те ще ни изумят.