Тазгодишното издание на E3 - най-голямото изложение за видеоигри в света, не предлага много запомнящи се моменти на любителите на дигитално развлечение.

На фона на сушата, обхванала въображението на геймърите по света и липсата на креативност от разработчици и разпространители, полското студио CD Projekt Red, познато с хитовата поредица The Witcher, плени вниманието на всички геймъри с безупречен маркетингов ход.

Трейлърът на най-новата им игра Cyberpunk 2077, която ще излезе официално след около година, предложи най-голямата изненада досега на E3 2019 г. – холивудската звезда Киану Рийвс.

Появата на актьора в трейлъра на играта и след това на сцената на събитието (сцената на Microsoft в рамките на E3), беше посрещнато с истерични писъци и невиждана еуфория от феновете.

Интернет буквално кипи от видеа на развълнувани геймъри, които възхваляват избора на разрабочиците да вкарат в играта си персонаж, изигран и озвучен от Рийвс.

Актьорът, за когото може да се каже, че вече има три поколения фенове, е известен със земното си поведение и скромната си натура. Рийвс има трагична съдба, тъй като губи дъщеря си, а по-късно и приятелката си.

През годините не са един и два примерите, че въпреки огромната слава и състояние, Рийвс води съвсем нормален начин на живот, без да парадира или да се замесва в скандали и интриги. Така феновете го боготворят не само заради култoвите му роли, а и заради самия него като човек.

Точно поради това CD Projekt Red удрят директно в десетката с включването на актьора в най-новия си проект.Киану Рийвс по време на представянето на Cyberpunk 2077

Кога ще се появи новият Xbox?Microsft обяви новата версия на хитова си конзола Xbox, носеща името Project Scarlett

Cyberpunk 2077 пренася играчите в бъдещето, където човечеството отдавна е свикнало да разчита на механични подобрения, интегрирани в човешката плът. Главният персонаж в заглавието носи прозвището V.

Той има вграден чип в главата си, който е заразен от вирус. Вирусът приема формата на персонаж на име Джони Силвърхенд, в чийто обувки влиза именно Киану Рийвс.

Пaвел Саско, водещ дизайнер в играта, коментира, че CD Projekt Red са искали да възкресят персонажа Силвърхенд в новата си игра, тъй като той има участие в заглавието Cyberpunk 2020 (когато Рийвс няма нищо общо с проекта). предава CNN.

Разработчиците решили, че имат нужда от „силен актьор, който да е способен да изиграе тази роля“ от самото начало до самия край на играта.

Джони Силвърхенд е един от персонажите, с които геймърите взаимодействат най-много. Така CD Projekt Red се обърнали към Киану Рийвс, тъй като самият той има дълга история на превъплъщения в „много силни персонажи, които често се борят за нещо“, казва Саско, давайки за пример негови роли, като Нео в трилогията „Матрицата“ и Джон Уик в едноименните филми.

“Всички тези филми имат футуристичен елемент. Той пасва чудесно, поради което си казахме „ок, нека се опитаме да го запалим““, разказва Саско.

След като Рийвс бил нает да изпълни движенията и мимиките на Джони Силвърхенд, както и да го озвучи с гласа си, разработчиците направили така, че персонажът да пасва към личността на самия Рийвс.

Актьорът също споделял мнението си как репликите му да звучат по-естествено в играта.

По време на играта геймърите ще видят многото лица на Силвърхенд. Според Саско това е като Рийвс да участва в 20 филма наведнъж.

Тъй като играта ще предлага дълбочина и високо ниво на свобода на решенията, взаимоотношенията на играча със Силвърхенд могат да се развият в много различни посоки. Какви точно? Саско отказва да издава изненади.

Това ли е новата златна кокошка на Google?Интернет гигантът Google се оглежда за нови предизвикателства и източници на приходи

Играта все още не е завършена, поради което Рийвс продължава да работи заедно с полското студио. Според Саско да се работи с Киану Рийвс е удоволствие, тъй като, въпреки световната му слава, той е скромен и земен човек.

“За нас, като създатели, има огромна разлика, когато можем да говорим нормално с него и да се съгласим за нещо. В действителност е удоволствие“, казва той.

Cyberpunk 2077 ще излезе на пазара през април 2020 г. за платформите Xbox One, Playstation 4 и Windows PC.