Немска верига от ресторанти в Нова Зеландия замени месото с негови заместители, без да уведомява клиентите - и никой не забеляза.

Миналата седмица Hell Pizza представя нова лимитирана Burger Pizza, в която голямата звезда е месото. От компанията посочват, че повече от 3000 клиенти са я поръчали.

След няколко дни от веригата разкриват, че специалната пица всъщност е приготвена с продукти на растителна основа, което изненадва повечето клиенти.

Според проучването, поръчано от компанията, 70% от клиентите казват, че топингът за пицата е имал вкус на месо, а 80% са заявили, че са приятно изненадани, когато са разбрали, че е на растителна основа.

Около 70% от клиентите твърдят, че отново ще си купят Burger Pizza.

От Hell Pizza посочват, че целта им е да "започнат разговор", съобщава вестник Independent.

„Много хора незабавно отхвърлят идеята за заместителите на месото, затова решихме да не разкриваме произхода му, защото бяхме уверени, че хората ще го харесат”, заявява генералният мениджър на Hell Pizza Бен Кумминг.

„С повишаващия се натиск върху ресурсите на планетата, трябва да помислим за алтернативни възможности за храна“, се казва в изявлението. "Ако тайното добавяне на опции без месо върху пица насърчава повече хора да бъдат отворени към идеята, ние сме щастливи да го направим!"

Но не всички клиенти са толкова щастливи, колкото Hell Pizza. Някои от тях се оплакват, когато разбират за действията на компанията, посочвайки, че това е измама и някои хора имат алергии към алтернативите на месото.

„Хората имат право да решават и да знаят какво ядат. Това е абсолютен позор и напълно неприемливо," коментира друг потребител.

15 от най-добрите храни за плосък коремКогато се опитвате да стегнете корема си, упражненията и тренировките са много важни, но това, което ядете, също играе огромна роля

Но други реагират положително. „За тези, които казват, че имат право да знаят какви съставки се използват в храната им, моля, отговорете на този въпрос: Назовете 11 билки и подправки, които използват от KFC."

Някои твърдят, че Hell Pizza може да е нарушила законите на Нова Зеландия, които защитават потребителите от подвеждането им. Властите на страната са получили две оплаквания срещу веригата, свързани конкретно с този нейн продукт.

"Не сме излъгали или правили някакви фалшиви твърдения", заявяват от Hell Pizza в изявление за Independent. „Някои хора предположиха, че бургерите са направени от месо, но бургерите могат да се приготвят от много различни съставки.

МЧоже да има няколко ядосани любители на месото, но това не е нищо, което ваучер за пица няма не може да поправи."