Най-новият модел на британския производител на луксозни автомобили Aston Martin - Valhalla, ще се появи в следващия филм за Джеймс Бонд, носещ името “Бонд 25”, информираха от компанията.

Колата ще струва между 1 милион и 1.5 млн. паунда (1.26 - 1.9 млн. долара), според Esquire, като от нея ще бъдат произведени само 500 броя.

Valhalla е носела кодовото име AM-RB 003 преди компанията да я представи официално на автомобилното изложение в Женева през март.

Тя ще бъде хибрид с V6 двигател и електромотор. Това е първият V6 хибриден двигател, който Aston Martin използва в свой автомобил.

Що се отнася до максималната скорост на автомобила, компанията все още не е обявила подробности.

Valhalla обаче се очаква да ускорява от 0 до 100 км/ч за 2.5 секунди и да развива максимална скорост от 355 км/ч, според Motor Authority.

Купето на автомобила ще бъде от въглеродни влакна, според Aston Martin.

Автомобилът ще разполага с два дигитални екрана. Единият ще се намира пред волана и ще показва различна информация, като например скоростта. Другият пък ще показва информация, свързана с развлекателната система на автомобила.

10-те автомобила на Джеймс Бонд Коя е вашата любима?

Aston Martin ще си сътрудничи с Red Bull Advanced Technologies по аеродинамиката и базовата форма на автомобила.

Колата ще бъде налична в края на 2021 г.

Aston Martin има традиция да кръщава моделите си с английската буква V, в това число Vantage, Virage, Volante, Vanquish, Vulcan и Valkyrie. Valhalla е кръстена на “небесен чертог от скандинавската митология, в който живеят повалените в битка доблестни войни.”

Филмът “Бонд 25” се очаква да излезе по кината през април 2020 г., с участието на Даниел Крейг в ролята на агент 007.

Два други модела Aston Martin също се очаква да се появят във филма, като това са DB5 и 1985 V8 Vantage, според Motor Authority.