Къщата в Лос Анджелис, в която последователите на Чарлс Менсън убиват Лено и Розмари Ла Бианка през 1969 г., е обявена за продажба на цена от 1.98 млн. долара.

Понастоящем, близо половин век по-късно, брокерът от агенцията Redfin Робърт Джамбалжо се надява бъдещите купувачи да пренебрегнат ужасяващата история, разиграла се в този дом.

Къщата е „страхотен дом в ЛА”, казва Джамбалво, цитиран от Business Insider. По думите му, къщата е разположена в един от най-добрите квартали на града - Лос Фелиз, има невероятни дизайнерски детайли и предлага две панорамни гледки.

„Може да отнеме цял живот, за да намерите дом като този”, казва брокерът.

С изключение на премоделираната кухня, къщата изглежда по същия начин, когато са ставали убийствата.

Нещо повече – розовите плочки в баните датират от 1920-те години на миналия век, посочва Джамбалво.

Брокерът е уверен, че къщата, която разполага с две спални, ще се продаде. По думите му, повечето потенциални купувачи, които са огледали имота, не са били притеснени от престъплението, извършено там.

„Въпросът е кога нещо като това ще се превърне в много стара новина? И мисля, че този момент е настъпил”, казва брокерът.

По закон в Калифорния агентите на недвижими имоти са длъжни да разкриват пред евентуалните купувачи, ако е имало убийство през последните три години в продавания имот.

Джамбалво обаче казва на всичките си клиенти за убийствата, тъй като това е особено известен случай.

В Колорадо се продава ранчо със собствено стадо бизониИмотът е с площ от 18 000 акра, а цената му е близо 45 милиона долара

Тъй като имотът е доста популярен, тези, които искат да направят оглед, трябва да пратят на брокера писмо от банката, което доказва, че те могат да си позволят да придобият дома.

Засега оглед са извършили около 20 души, а други 50 молби са били отхвърлени.

Чарлс Менсън е американски престъпник, известен като главатаря на псевдокомуната „Семейство Менсън“, зародила се в Калифорния в края на 1960-те години. Обвинен е в съучастие в убийствата на бременната Шарън Тейт, Лено Ла Бианка и Розмари Ла Бианка, извършени от членове на групата по негово разпореждане.

Злополучният имот се присъединява към други интересни къщи, които се продават в момента.

Например ранчото Невърленд на покойния Майкъл Джексън се продава за 31 млн. долара, а известното имение от филма Кръстника е на пазара за 135 млн. долара.