Човек няма нужда от диплома от университет от Бръшляновата лига, за да стане милиардер.

Някои милиардери дори нямат дипломи за висше образование, въпреки че са започвали да учат.

Някои от тях прекъсват образованието си, за да се концентрират върху своите компании, като главния изпълнителен директор на Facebook Марк Закърбърг, докато други натрупват състояние много време, след като напускат училище, както съоснователя на Uber Травис Каланик.

Тези милиардери прекъсват висшето си образование в най-различни университети - от Харвард през Университета на Южна Калифорния до Сити Колидж Ню Йорк.

Модният дизайнер Ралф Лорън прекратява следването си в Барух Колидж, който е част от Сити Колидж - Ню Йорк.

Състоянието на американския моден магнат в момента се оценява на 5.8 млрд. долара, според Forbes, въпреки че той успява да завърши само две години в колежа.

Съоснователят на и бивш главен изпълнителен директор на WhatsApp Ян Коум не завършва образованието си в държавния университет на Сан Хосе.Снимка: Twitter (в средата)

Коум работи в Yahoo в продължение на девет години, преди да създаде WhatsApp.

43-годишният програмист разполага с 10 млрд. долара, според Forbes.

Марк Закърбърг напуска Харвард след втората си година, за да се концентрира върху развитието на Facebook.

Закърбърг основава социалната мрежа, за да помогне на други студенти да научават имената на колегите си. Малко след това прекъсва образованието си.

Състоянието на 35-годишния предприемач в момента се оценява на 66 млрд. долара, според Forbes.

25-те най-богати династии в света, които контролират $1.4 трлн. Богатството на 25-те най-богати клана в света е нараснало с 250 млрд. долара, в сравнение с предходната година.Главният изпълнителен директор на Las Vegas Sands Шелдън Аделсън не завършва Сити Колидж - Ню Йорк.

Аделсън забогатява, след като основава компания на име COMDEX, която организира технологични панаири. През 1995 г. Аделсън и неговите партньори я продават на SoftBank за 862 млн. долара.

Състоянието на 86-годишния Аделсън в момента се оценява на 33.1 млрд. долара, според Forbes.

Основателят на CNN Тед Търнър напуска университета Браун, преди да се дипломира, но не по свой избор.Снимка: Twitter

Търнър е изключен от университета заради това, че позволил на приятелката му да живее с него в общежитието. Въпреки този неприятен край на висшето му образование, от университета му дават почетна диплома години по-късно.

80-годишният Търнър разполага с лично състояние, оценявано на 2.2 млрд. долара, според Forbes.

Тай Уорнър, създател на Beanie Babies, прекъсва обучението си в Каламазу Колидж през 1962 г., защото не могъл да си го позволи, според Chicago Tribune.

След това Уорнър продава енциклопедии, паркира коли и продава плюшени играчки за вече несъществуващата компания Dakin, преди да основе Ty Inc. и да създаде легендарните серия плюшени играчки Beanie Baby, според HuffPost. Според Forbes Уорнър също така притежава няколко хотела, сред които и Four Seasons в Ню Йорк.

Кариерата на Уорнър обаче не минава без скандали. Той се признава за виновен по обвинения в укриване на данъци през 2017 г. за това, че укрил част от доходите си в швейцарска банка.

Състоянието на 74-годишния Уорнър в момента се оценява на 2.6 млрд. долара, според Forbes.

Съоснователят на DreamWorks Animation Дейвид Гефен в миналото лъгал, че е завършил Университета на Калифорния, за да запази работата си във фалиралата впоследствие агенция за таланти William Morris.

В момента 76-годишният Гефен е най-богатият човек в Холивуд, като от Forbes оценяват състоянието му на около 8.4 млрд. долара.

Майкъл Дел прекъсва следването си в Университета на Тексас, за да продава компютри.Снимка: Twitter

Като студент в свободното си време Дел ъпгрейдва компютри и ги продава от стаята в общежитието си. Той заработва 180 000 долара в първия месец от лятото след първата си година в университета и след това не се връща там.

Състоянието на 54-годишния Дел в момента се оценява на 30.6 млрд. долара, според Forbes.

Основателят на Oracle Лари Елисън успява да прекъсне обучението си не в един, а в два университета.

Елисън се записва в Университета на Илинойс, след като завършва гимназия, но прекъсва обучението си през втората си година, след като майка му, която го е осиновила, умира. На по-късен етап той завършва един семестър в Университета на Чикаго.

Бил Гейтс напуска Харвард след две години следване, за да основе Microsoft.

Съоснователят на Uber и бивш главен изпълнителен директор на компанията Травис Каланик изучава компютърно инженерство в Университета на Калифорния, преди да прекъсне образованието си, за да работи по вече фалиралата търсачка Scour.