В България има хора с предприемачески дух, които опитват нови начинания, сочат нашите наблюдения, въпреки че сме фонд, който изповядва философия за инвестиции на малко по-късен етап.

Това каза Александър Терзийски, мениджър инвестиции в NEVEQ, по време събитието Digital Trends, организирано от Profit.bg.

По думите му у нас има много хора, които създават стартъпи, като някои от тях се провалят, а други не.

„В провала няма нищо лошо, понякога нещата се получават от втория или третия път“, каза Терзийски.

Според него колелото на стартъп екосистемата у нас започва да се върти все по-бързо, като освен това и чуждестраните инвеститори, които се оглеждат в българския пазар, стават все повече.

Амбициите България да се превърне в регионален хъб за стартъпи са реалистични, но пред нас все още има път, който трябва да се извърви.

„Реално в последните 10 години има повече участници на този пазар, както стартъпи, така и фондове. Десет години обаче не са кои знае колко дълъг период от време.

Една Румъния в последите 5-6 години започва да се ориентъри към венчър инвестициите. Ако сравним българския пазар с европейския, през последните години сме постигнали доста, но трябва да извървим пътя, който е пред нас“, посочи Александър Терзийски.

Digital Trends 2019 се осъществява с подкрепата на: EMAG, Нетера, UniCredit Bulbank, Opel, Адмирал Маркетс, Резиденшъл Парк Лозен, SentecaCommerce, Digital Dentistry Ivadent и с медийната подкрепа на Sportal Media Group и Kaldata.com.