Предприемачите очакваме нещо голямо да се случи в бъдещето. По презумция ние разбираме, че можем да умрем.

Процентът на смъртност в предприемачеството е толкова висок, че може да се опише по следния начин: намираме най-високата скала и скачаме от нея, а през това време сглобяваме самолета, докато падаме.

Трябва да търпиш и да стискаш зъби всеки ден, за да успееш, каза основателят на Advokatami.bg Станимир Ненов по време на първото издание на Digital Trends - събитие, организирано от Profit.bg.

Според Ненов комбинацията банки и стартъп-и не е добра идея. Най-добре е да вземем пари от клиентите, фокусирайте се върху продукта, за който са съгласни да плащат една голяма маса от хора. Оттам нататък ще се появят инвеститори, партньори, а след това и скалируемост на проекта.

Целта е как да решим конкретен проблем на даден клиент на достатъчно голям пазар, каза още Ненов.

Неговата компания в последните 6 месеци се развива успешно в Сингапур.

Страхотните продукти се правят в страхотни компании, а там работят страхотни хора. Всичко тръгва оттам. Ето защо на нас, като основатели на стартъп компании, цел номер 1 ни е да привличаме, развиваме и задържаме страхотните таланти, с които да оцеляваме и да се развиваме, допълни той.

Смятам, че нашата екосистема се справя страхотно, на фона на ресурса, с който разполагаме. Сравняваме се с Израел и Тел Авив, но там всяка година се изливат по 10 млрд. долара.

На мнение съм, че за годините, в които тук има стартъп екосистема, сме направили много повече от други екосистеми в света.

Digital Trends 2019 се осъществява с подкрепата на: EMAG, Нетера, UniCredit Bulbank, Opel, Адмирал Маркетс, Резиденшъл Парк Лозен, SentecaCommerce, Digital Dentistry Ivadent и с медийната подкрепа на Sportal Media Group и Kaldata.com.