Спомняте ли си лятото? Излизате навън рано сутрин и усещате приятно хладния вятър…

През зимата това явление е сменено със смразяващ студ. Как да не се откажете да тренирате?

Сякаш везните определено клонят към отлагане на спортните занимания до трайно затопляне.

Не мислете пораженчески! Има начини да продължите да тренирате и през зимата. Как?

1. Преценете кого да следвате
В Instagram можете да откриете достатъчно вдъхновяващи атлети, които да ви стимулират да проявите воля и да не прекъснете тренировъчния си режим.

2. Имайте отговор за всяко извинение, което ви хрумне
Всеки един от нас има причина, с която да се извини да не тренира. Любимото на мнозина е… болен съм или май се разболявам.

5 признака, че сте пристрастени към стреса в офиса Не можете да стоите на едно място, тъй като мислите в ума ви постоянно

3. Плащайте си с удоволствия
Награждавайте се, че сте станали рано-рано и сте седнали на велоергометъра. Е, не за всяко ставане, но например, че тази седмица два-три пъти сте карали колело. Определете награда, ако постигнете поставените цели до края на седмицата.

4. Обновете гардероба си за тренировки
Новото спортно облекло е само по себе си повод да го използвате. Освен това можете да се съобразите със сезона и да купите по-топло.

5. Извлечете максимума от музиката
Все още нямате листа с готини парчета, които да поддържат тренировъчния ви ритъм? Съставете си! Песните ще ви държат на вълна тренировки!

Трябва ли да ядете след тренировка, за да отслабнете?И какво е най-добре да консумирате

6. Яжте за успех: сменете картофите с кореноплодни
Отидохте до фитнеса сутринта, а за вечеря какво сте планирали? Наденички, пюре и чаша червено вино? С такова меню на следващия ден няма да се доберете до фитнеса. Яжте интелигентно! Когато менюто ви се състои от повече протеини и сезонни кореноплодни зеленчуци, вие повишавате енергийните си нива и имате повече желание да тренирате.

7. Игнорирайте хората, които ви карат да ядете сладки
Винаги ще се намери някой, който да ви каже, че е празничен сезон и точно сега не се отказват почерпки.

8. Сключете със себе си 10-минутна сделка
Когато сякаш настина не можете да тренирате, договорете се със себе си – пробвайте. Започнете с 10 минути. Ако не ви се получат нещата, спрете. Истината е, че има голяма вероятност да завършите тренировката успешно.

9. Заложете на диското
Този път наистина не стигнахте до фитнес залата. Часът по пилатес или степ аеробика е започнал и връщане назад няма. Не се отказвайте и тогава! Дръпнете завесите. Пуснете си диско музика и танцувайте до припадък.