Жителите на Париж съставиха списък от 15 точки, в които влизат типичните грешки на туристите, пристигнали в града, пише The Huffington Post.

Първата от тях се отнася към туристите не просто във френската столица – желанието да се разгледа всичко и то веднага. Втората е да не се казва Bonjour, когато се влиза в ресторант или магазин. Французите предупреждават: това приветствие гарантира на туриста добра услуга.

Трета грешка – бързането в ресторанта. Във Франция обслужването е по-бавно, отколкото в САЩ. Има малко сервитьори в залите. Затова заделете повече време, ако ще хапвате в ресторант.

Парижани отбелязват, че туристите често забравят да проверят работното време на музеите и други обществени места. То се променя в зависимост от сезона.

Местните съветват също така да бъдем бдителни и да помним, че в Париж има много джебчии. Те препоръчват още да не се резервира стая в хотел, близо до Айфеловата кула.

Защо? Тъй като по този начин няма да усетите френската култура и живот. Освен това ще бъдете заобиколени от стотици туристи.

Сред грешките на гостуващите в Париж е купуването на сирена и вино от супермаркета.

9 тайни на музеите, които трябва да знаетеКакво стои зад научните или художествени факти

Французите не харесват маниера да се говори силно, да се оставят чанти и раници на гърба на столовете, да се преяжда в ресторантите и желанието да се вземе за вкъщи кроасан или багета (те определено няма да стават за ядене на следващия ден).