Повечето от нас вероятно не помнят 12-ия си рожден ден. За Джо Франклин той се оказва решаващ.

Лондончанинът, който сега е на 17 години, събира парите от рождения си ден и си купува чифт Nike Air Max от 90-те с подписа на Джеси Джей.

Джо иска да впечатли своите приятели. По-късно същия ден някой му предлага да купи маратонките на двойна цена. Джо се съгласява.

Днес младият мъж изкарва между 5 500 и 22 000 евро на седмица. Той купува и продава обувки от ексклузивни колекции, пише BBC Newsbeat.

Не можех да развивам бизнеса си и да уча едновременно

Фенът на маратонките, който все още живее при родителите си в Лондон, напуска училище на 16-годишна възраст. Пред BBC споделя: Толкова много хора се свързваха с мен, за да купят обувките, които искаха, че нямах време за колежа.

Джо Франклин страда от дислексия. Не може да се похвали с кой знае колко високи резултати в училище. Той обаче има впечатляващо „бизнес око“. Способен е да разпознае коя стока ще му донесе пари.

Откакто се занимава с купуване и продаване на маратонки, най-впечатляващата му сделка е за чифт на стойност 69 000 евро. Чистата печалба за Джо от тази продажба е близо 19 000 евро.

Разбира се, тази цена не е по силите на повечето британци. Франклин обаче има клиенти сред най-запалените колекционери на маратонки. Повечето от тях живеят в Русия или Дубай.

Милиардер: Задайте си този важен въпрос, преди да вземете кредитЗаемът с цел потребление е лоша идея, смята Рей Далио

Използвам парите си, за да правя повече пари

В бъдеще Джо планира да стартира музикално приложение. Няма да се откаже обаче от бизнеса с маратонки. Въпреки огромния си успех, постоянно мисли за разрастване. Реинвестира спечеленото.

Искате да си бъдете шеф? Джо Франклин съветва всеки, който иска да стартира бизнес, да се учи от грешките си, да приема критики и никога да не се отказва.