Уорън Бъфет - един от най-големите акционери в Apple, най-накрая се реши да използва най-популярния продукт на компанията.

Милиардерът разкри, че е заменил класическия си телефон с капаче с нов iPhone.

Изпълнителният директор на Berkshire Hathaway посочва, че старият му телефон Samsung „си е заминал за постоянно”, предава CNN.

Бъфет споменава, че дори може да счупи публично стария си телефон по време на годишната среща на акционерите на Berkshire Hathaway, насрочена за май.

Изглежда милиардерът не използва смартфона си в пълния му капацитет, тъй като споделя, че го използва просто „като телефон”.

89-годишният инвеститор досега разчиташе на стария си телефон с капаче, въпреки че през годините му редица пъти му беше подаряван iPhone, включително от изпълнителния директор на Apple Тим Кук.

Все пак Бъфет има някакъв опит с устройствата на Apple, след като признава, че използва iPad, за да следи пазарите. Първата публикация на Бъфет в Twitter през 2013 г. е именно от iPad.

Старият телефон на Бъфет е Samsung SCH-U320.

Berkshire Hathaway притежава 5.7% дял в Apple.

Въпреки че досега отказваше да използва iPhone, Бъфет се изказва доста ласкаво за компанията.

По думите му третият най-голям бизнес на Berkshire Hathaway - след застраховането и железопътния превоз, e именно Apple.

„Не мисля за Apple като за акция. Разглеждам го като третия ни бизнес”, казва Бъфет, цитиран от CNBC.

Към края на миналата година Berkshire Hathaway притежава над 245 млн. акции в Apple, чиято стойност възлиза на близо 72 млрд. долара.

Акциите на Apple постигат ръст от около 80% през последните 12 месеца.

„Това е вероятно най-добрият бизнес, който знам в света. А това е най-големият ни ангажимент, който имаме към всеки бизнес, с изключение на застраховането”, казва той.

96-годишен милиардер: Идват проблемни временаЧарли Мънгър, вицепрезидентът на Berkshire Hathaway и дългогодишен бизнес партньор на легендарния инвеститор Уорън Бъфет, отправи предупреждение за сгъставащи се облаци над финансовия свят

Berkshire счита застрахователния гигант Geico Auto Insurance и северноамериканската железопътна линия BNSF за свои дъщерни дружества.

Berkshire Hathaway обяви нетна печалба от 29.2 млрд. долара за последното тримесечие.

Комапанията е една от най-скъпите в САЩ с оценка от над 560 млрд. долара.

Berkshire Hathaway има инвестиции в редица сини чипове, като Apple, Bank of America, Coca-Cola и American Express.