През 1922 г. Националната хокейна лига (НХЛ) включва в официалната си правилник „Правило 56“, което регулира "Боя с юмруци" като официална част от играта.

Днес този раздел от правилника на НХЛ е „Правило 46“. Според него реферите имат "много широко поле за действие по отношение на наказанията, които налагат съгласно това правило." Според бившия рефер от НХЛ Кери Фрейзър, боят на практика е нарушение на правилата.

Всеки играч, който влезе в ръкопашен бой, автоматично трябва да изтърпи наказание най-малко от пет минути. Допълнителните наказания, в това число изгонване от мача, могат да бъдат наложени, ако бъде счетено за необходимо от страна на реферите, пише Business Insider.

Защо обаче лигата все още одобрява това насилие, което, съдейки по интервю на комисионера на НХЛ Гари Бетман, няма да бъде премахнато скоро?

Бетман определя ръкопашните схватки като "термостат" на играта и смята, че те "могат да предотвратят други контузии."

Според американския автор Рос Бърнстийн, който има написана книга за неписаните правила на ръкопашните схватки в НХЛ, боят е начин спортът да се "саморегулира" и да напомня на играчите, че има последствия, когато по време на играта си позволяват неща, които престъпват нормалните граници, с което нарушават този неписан код.